Εξερευνήστε τη Μήλο

Κατακόμβες

Οι κατακόμβες βρίσκονται κοντά στο χωριό της Τρυπητής, σε σπηλιές 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το 2009 η Ιερά Σύνοδο ανακήρυξε τη Μήλο ως ιερό νησί, μιας και οι Κατακόμβες αποτελούν το αρχαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης. Ήταν ο πρώτος τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών και το πρώτο κοινοτικό νεκροταφείο στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα. Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι μοναδικές σε μέγεθος σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και από τα πιο γνωστά και αξιόλογα Χριστιανικά μνημεία παγκοσμίως, μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης και των Αγίων Τόπων.

Θαλάσσια Σπορ

Οι πάνω από 75 παραλίες του νησιού, καθώς και ο φυσικός και ασφαλής του κόλπος, προσφέρονται για περιήγηση και για ποικίλες θαλάσσιες δραστηριότητες. Η Μήλος προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν σε βάθος το μεγαλείο της.

Καταδύσεις

Επισκεπτόμενοι το νησί, μπορείτε να θαυμάσετε τον εκπληκτικό βυθό του κάνοντας κατάδυση, να περιπλανηθείτε στη θάλασσα, στις ηφαιστειογενείς νησίδες και στους παραδοσιακούς οικισμούς κάνοντας canoe-kayak, να περιηγηθείτε στις παραλίες και τις φυσικές ομορφιές της Μήλου συμμετέχοντας σε μία θαλάσσια εκδρομή, να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας με windsurfing και kite-surfing, να ηρεμήσετε και να εξοικειωθείτε με τη θαλάσσια πανίδα ψαρεύοντας, καθώς και να απολαύσετε την καθάρια θάλασσα, τον ήλιο και τους πανέμορφους μηλέικους όρμους κάνοντας ιστιοπλοΐα.

Πεζοπορία

H Μήλος διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο χωματόδρομων των Κυκλάδων, οι οποίοι είναι προσπελάσιμοι και από περιπατητές.
Τα μονοπάτια δεν είναι σηματοδοτημένα και οργανωμένα , αλλά ανάλογα με την διαδρομή που θα επιλέξετε, έχετε την ευκαιρία να περάσετε μέσα από ηφαιστειακούς σχηματισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά εξωκλήσια, παλιά ορυχεία, όμορφες παραλίες και γενικά να γνωρίσετε μέσα από τις διαδρομές αυτές τον φυσικό πλούτο και την μακραίωνη πολιτιστική παράδοσή της.

Φυσική Ομορφιά

Χάρη στα ηφαιστειογενή εδάφη της και το μαγευτικό γεωγραφικό της ανάγλυφο, η Μήλος αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό πάρκο που σας περιμένει για ανακάλυψη.

Για εσάς που ενδιαφέρεστε για μία τέτοια πρωτότυπη περιήγηση, το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου διοργανώνει γεωλογικούς περιπάτους στις σημαντικότερες τοποθεσίες γεωλογικού και μεταλλευτικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Ο Αδάμας

Το σύγχρονο αυτό παραλιακό χωριό βρίσκεται μέσα στον κόλπο του νησιού, έναν από τους μεγαλύτερους και ασφαλέστερους φυσικούς κόλπους της Μεσογείου, και αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της Μήλου.

Ο Αδάμαντας είναι το κύριο λιμάνι του και η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσετε καθώς πλησιάζετε με το καράβι.

Παραλίες της Μήλου

Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Θα συναντήσετε άλλοτε παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και άλλοτε κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες. Το σίγουρο είναι ότι τα καθαρά νερά του νησιού και οι απείρου κάλους παραλίες του θα σας προσφέρουν μία εμπειρία άνευ προηγουμένου.